Mikroaaltouuni – ostajan opas | Valitut Palat

Mikroaaltouuni – ostajan opas

Luo: 10/11/2013 - 12:02

Mieti aluksi, kuinka paljon rahaa haluat käyttää ja kuinka monta henkeä perheeseesi kuuluu. Perheesi henkilömäärän ja tarpeiden perusteella voit valita tilavuudeltaan pienen tai suuren mikroaaltouunin.

Mieti aluksi, kuinka paljon rahaa haluat käyttää ja kuinka monta henkeä perheeseesi kuuluu.

Koko

Perheesi henkilömäärän ja tarpeiden perusteella voit valita tilavuudeltaan pienen 15–20-litraisen, perhekokoisen 20–25 -litraisen tai jopa suuren 30–40-litraisen mallin. Jälkimmäisen mikron pyörivän alustan halkaisija voi olla jopa 30 tai 40 senttimetriä, jolloin siinä voi lämmittää vaikkapa perhekokoista pitsaa.

Teho

ILMOITUS, SISÄLTÖ JATKUU ALLA
ILMOITUS PÄÄTTYY

Tavanomaisen 1000-wattisen mikron teho yleensä riittää. Siinä pitäisi olla 5–6 tehoaluetta, mutta erikoistarkoituksia varten on olemassa myös 2000–3000-wattisia mikroaaltouuneja.

Pinta

Ruostumaton teräs kestää pidempään, mutta sitä on vaikeampi pitää puhtaana. Sen sijaan keraaminen (aiemmin emali) pinta on helpompi puhdistaa, tosin se kolhiintuu ja tahriintuu nopeammin.

Grillaus

Usein käytetty toiminto, joka on hintansa väärti. 1000–1200 -wattinen grilli riittää. Jos mahdollista, valitse edistyksellinen kvartsigrilli. Tässäkin tapauksessa on tärkeää, että asetuksia on monta.

Rapeutus

Valitse ruskistustaso rapeita pitsoja ja lihoja varten. Teholtaan jopa 200-asteinen uuni ruskistaa tasolle asetetun ruoan.

Konvektio

Tämä toiminto muuttaa mikron todelliseksi uuniksi. Se lämmittää nopeammin ja tasaisemmin kuin tavalliset mallit.

Pikasulatus

Tärkeä toiminto on todella nopea, ja se sulattaa sekä esilämmittää pakastetut ruoat.

Automaattinen ohjelmointi

Uuni valitsee automaattisesti parhaimman kypsennysajan sekä tuloksen sisäänrakennetun paino- ja kosteustunnistimen avulla. Se toimii itsenäisesti.

Muunnin

Edistynyt, energiaa säästävä teknologia tuottaa energiaa tehokkaammin ja nopeammin jatkuvassa virrassa, ei sykäyksittäin.

Julkaistu Valitut Palat -lehdessä 09/2013

Osallistu keskusteluun!