Kahdeksan pääruokasalaattia | Valitut Palat

Kahdeksan pääruokasalaattia

Luo: 03/25/2014 - 18:31

Salaateista on muuhunkin kuin alkuruoaksi tai pääruoan lisukkeeksi. Nämä kahdeksan salaattia ovat herkullisia, terveellisiä ja niin ruokaisia, että sopivat sellaisenaan pääruoaksi. Lisäksi ne valmistuvat käden käänteessä.

Thaimaalainen lihasalaatti

ILMOITUS, SISÄLTÖ JATKUU ALLA
ILMOITUS PÄÄTTYY

Soijakastikkeessa, valkosipulissa ja limettimehussa marinoitu naudanliha antaa tälle salaatille aasialaisen vivahteen. Basilikasta, korianterista ja mintusta syntyy huumaava aromi, ja punaiset chilit tuovat mausteista potkua.
Resepti

Rakuuna-kanasalaatti

Tahini-tahnasta, sitruunasta ja rakuunasta valmistettu kevyt salaatinkastike antaa tälle kanasalaatille herkullisen maun. Baby-pinaatti ja appelsiinilohkot tuovat raikkautta ja mantelit houkuttelevaa rapeutta.
Resepti

Kampasimpukka-greippisalaatti sinappivinaigretten kera

Mausteinen rucola ja kirpeä greippi luovat pirteän kontrastin paistettujen kampasimpukoiden pehmeälle maulle ja raikkaille salaatinlehdille. Makuelämyksen kruunaa sinappinen vinaigrette-kastike. Tämä makunystyröitä hivelevä salaatti valmistuu alle puolessa tunnissa.
Resepti

Jamaikalainen kanasalaatti

Kokoa tämä salaatti juuri ennen tarjoilua: kiivihedelmän entsyymit alkavat hajottaa lihan proteiineja, mikäli annoksen antaa seistä. Nauti siis tämä mausteinen ja virkistävä salaatti kun kana on vielä lämmintä.
Resepti

Nizzansalaattia ja grillattua tonnikalaa

Klassisessa nizzansalaatissa kasvikset asetellaan erikseen lautaselle, mutta tässä versiossa kaikki ainekset sekoitetaan ja tarjoillaan sitruunaisessa vinaigrette-kastikkeessa. Salaatin kruunaavat mehevät, puolikypsäksi paistetut tonnikalaviipaleet.
Resepti

Äyriäissalaatti yrtti-sitruunakastikkeessa

Simpukoiden ja katkarapujen keitinvedestä saat salaatinkastikkeeseen lisää makua.
Resepti

Fusillisalaatti kinkun ja voipapujen kera

Klassisesta fusillisalaatista poiketen tämän ruokaisan version pestokastike valmistetaan pinjansiementen ja basilikan sijaan saksanpähkinöistä ja mausteisista vesikrassin lehdistä. Lisänä herkullista kevytkinkkua ja voipapuja sitruunaisessa jogurttikastikkeessa.
Resepti

Bulgurvehnä-katkarapusalaatti

Bulgurit ovat karkeita vehnäsuurimoita, jotka valmistuvat nopeasti ja ovat käteviä lisukkeita niin kuumiin kuin kylmiinkin ruokiin. Tämä värikäs salaatti on ilo silmille ja tulvillaan herkullisia makuja.
Resepti

Osallistu keskusteluun!