Salaateista on muuhunkin kuin alkuruoaksi tai pääruoan lisukkeeksi. Nämä kahdeksan salaattia ovat herkullisia, terveellisiä ja niin ruokaisia, että sopivat sellaisenaan pääruoaksi. Lisäksi ne valmistuvat käden käänteessä.
Thaimaalainen lihasalaatti
Soijakastikkeessa, valkosipulissa ja limettimehussa marinoitu naudanliha antaa tälle salaatille aasialaisen vivahteen. Basilikasta, korianterista ja mintusta syntyy huumaava aromi, ja punaiset chilit tuovat mausteista potkua.
Resepti
Rakuuna-kanasalaatti
Tahini-tahnasta, sitruunasta ja rakuunasta valmistettu kevyt salaatinkastike antaa tälle kanasalaatille herkullisen maun. Baby-pinaatti ja appelsiinilohkot tuovat raikkautta ja mantelit houkuttelevaa rapeutta.
Resepti
Kampasimpukka-greippisalaatti sinappivinaigretten kera
Mausteinen rucola ja kirpeä greippi luovat pirteän kontrastin paistettujen kampasimpukoiden pehmeälle maulle ja raikkaille salaatinlehdille. Makuelämyksen kruunaa sinappinen vinaigrette-kastike. Tämä makunystyröitä hivelevä salaatti valmistuu alle puolessa tunnissa.
Resepti
Jamaikalainen kanasalaatti
Kokoa tämä salaatti juuri ennen tarjoilua: kiivihedelmän entsyymit alkavat hajottaa lihan proteiineja, mikäli annoksen antaa seistä. Nauti siis tämä mausteinen ja virkistävä salaatti kun kana on vielä lämmintä.
Resepti
Nizzansalaattia ja grillattua tonnikalaa
Klassisessa nizzansalaatissa kasvikset asetellaan erikseen lautaselle, mutta tässä versiossa kaikki ainekset sekoitetaan ja tarjoillaan sitruunaisessa vinaigrette-kastikkeessa. Salaatin kruunaavat mehevät, puolikypsäksi paistetut tonnikalaviipaleet.
Resepti
Äyriäissalaatti yrtti-sitruunakastikkeessa
Simpukoiden ja katkarapujen keitinvedestä saat salaatinkastikkeeseen lisää makua.
Resepti
Fusillisalaatti kinkun ja voipapujen kera
Klassisesta fusillisalaatista poiketen tämän ruokaisan version pestokastike valmistetaan pinjansiementen ja basilikan sijaan saksanpähkinöistä ja mausteisista vesikrassin lehdistä. Lisänä herkullista kevytkinkkua ja voipapuja sitruunaisessa jogurttikastikkeessa.
Resepti
Bulgurvehnä-katkarapusalaatti
Bulgurit ovat karkeita vehnäsuurimoita, jotka valmistuvat nopeasti ja ovat käteviä lisukkeita niin kuumiin kuin kylmiinkin ruokiin. Tämä värikäs salaatti on ilo silmille ja tulvillaan herkullisia makuja.
Resepti
Osallistu keskusteluun!