Tomaatin makeus ja fenkolinsiementen aromi antavat tälle herkulliselle keitolle sen ainutlaatuisen maun. Käytä kiinteää valkolihaista kalaa kuten turskaa, ruijanpallasta tai tilapiaa, ettei se hajoa keittoon.
4 annosta
Esivalmistelut: 8 minuuttia
Keittoaika: 25 minuuttia
1 rkl oliiviöljyä
1 keskikokoinen sipuli suurehkoina paloina
2 murskattua valkosipulinkynttä
1 tl fenkolinsiemeniä
5 dl valmista simpukkalientä tai kalalientä
1 tölkki (410 ml) säilyketomaatteja
1 1/4 dl kuivaa valkoviiniä
250 g punakuorisia perunoita kuorineen, pieninä kuutioina
500 g kalafileitä, esimerkiksi turskaa, leikattuina 8 osaan
1/2 dl pilkottua persiljaa
1. Kuumenna öljy suuressa kattilassa lieden keskilämmöllä. Lisää sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne pehmeiksi, noin 5 minuuttia. Lisää fenkolinsiemenet. Paista 30 sekuntia. Lisää simpukkaliemi, tomaatit, viini ja perunakuutiot. Keitä ilman kantta noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
2. Lisää kalanpalat ja persilja. Kiehauta varovasti. Ota kattila pois lämmöltä ja tarjoile välittömästi.
Osallistu keskusteluun!