Ruusukaalit ovat kuin minikokoisia kaalinkeriä. Ne ovat täynnä hyödyllisiä ravintoaineita ja oikein valmistettuna niistä saa herkullisen aterian lisäkkeen.

4 annosta
Valmistelu: 10 minuuttia
Kypsennys: 15 minuuttia
280 g ruusukaalia (suuret voi puolittaa)
340 g uusia perunoita kuorineen ja puolitettuna
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl hienonnettua salottisipulia tai sipulia
60 g vähärasvaista kinkkua tai ilmakuivattua kinkkua kuutioina
2 tl Dijon-sinappia
1/4 tl suolaa
1/8 tl mustapippuria
1. Höyrytä ruusukaaleja ja perunoita noin 8-10 minuuttia kunnes ne ovat sopivan pehmeitä. Valuta vesi.
2. Kuumenna öljy suuressa teflonpannussa keskilämmöllä. Lisää salottisipuli ja kuullotta noin 2-3 minuuttia kunnes sipulit ovat pehmenneet. Sekoita joukkoon kinkku ja sinappi. Lisää ruusukaalit, perunat, suola ja pippuri. Kuumenna noin 2 minuuttia ja tarjoile heti.
Osallistu keskusteluun!