Punasipulit, minitomaatit, oliivit ja kirpeä feta tuovat Välimeren tunnun tähän nopeasti valmistuvaan pizzaan. Tarjoa seurana pieniä lehtisalaatin tai rucolan lehtiä, joita olet kostuttanut sitruunamehulla ja oliiviöljyllä.
Voit ostaa paistovalmiita pizzapohjia pakastettuina kapasta tai käyttää pohjana tavallista peruspizzaa, pizza Margheritaa, jonka täytät uudestaan.
Pizzapohjiksi kelpaavat myös ohuet rieskan tyyppiset leivät ja revityt ohuet leivät - myös revitty ruisleipä. Tavallisesta hiivaleivästäkin voi leikata täytekakkulevyjen tapaan paksuhkoja levyjä ja käyttää niitä pizzapohjina
Pikainen pizzapohja valmistuu myös sekoittamalla kulhossa
2 1/2 dl vehnäjauhoja (tai 1 1/2 dl vehnä- ja 1 dl ruisjauhoja)
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa.
Lisää taikinaan
1 dl kylmää vettä
2 rkl öljyä.
Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi ja kaaviloi heti jauhotetulla leivinpöydällä tai suoraan leivinpaperilla päällystetyllä pellillä. Tämä pizzapohja sopii myös niille, jotka eivät voi käyttää hiivaa.
Valmistelut 10 minuuttia
Kypsennys 10 minuuttia
4 annosta
2 rkl oliiviöljyä (aurinkokuivattujen ja öljyyn säilöttyjen tomaattien öljyä)
1 tl balsamietikkaa
1 ohuesti viipaloitu pieni punasipuli
1 iso valmispizzapohja (265 g) tai
2 pientä pizzapohjaa (à150 g)
3 rkl soseutettuja aurinkokuivattuja tomaatteja tai tomaattitahnaa
8 halkaistua minitomaattia
50 g viipaloituja öljyyn säilöttyjä aurinkokuivattuja tomaatteja
12 kivetöntä mustaa tai vihreää oliivia
150 g murennettua fetaa
1. Mausta sipulit
Kuumenna uuni 225 asteeseen (kaasu-uuni asennolle 7). Sekoita ruokalusikallinen öljyä ja balsamietikka kulhossa ja lisää siihen sipulirenkaat. Sekoita niin, että ne peittyvät öljyseokseen. Jätä sipuli maustumaan ja pehmenemään siksi aikaa, kun valmistelet muut ainekset.
2. Päällystä pizza
Nosta pizzapohja leivinpaperilla päällystetylle pellille ja levitä sen päälle tomaattitahna. Asettele sipulirenkaat ja tomaatinpuolikkaat sen päälle. Ripottele niiden pinnalle aurinkokuivatun tomaatin suikaleita, oliiveja ja juustomuruja. Valuta loput oliiviöljystä pizzan pinnalle.
3. Kypsennä
Nosta pizza uunin keskelle ja kypsennä pohjasta ruskeaksi ja pinnalta hiukan ruskistuneeksi, yhteensä noin 10 minuuttia. Ota pizza uunista ja mausta makusi mukaan mustapippurirouheella ja oreganolla tai tuoreilla basilikanlehdillä. Tarjoa heti.
Valmistusvihje:
Jos pidät vahvoista mausteista, voit sekoittaa yrttisilppua ja mausteita myös tomaattitahnaan. Kokeile chilijauhetta tai hienonnettua tuoretta maustepaprikaa, hienonnettua valkosipulia, kuivattua oreganoa ja silputtuja kapriksia tai yksinkertaisesti vain kuivattua pizzaseosmaustetta.
Annoksen ravintosisältö
• 420 kcal (1760 kJ) • 15 g proteiinia • 24 g rasvaa (josta tyydyttynyttä rasvaa 7 g) • 43 g hiilihydraattia
Ohje Valittujen Palojen keittokirjasta Vaivatonta arkiruokaa.
Osallistu keskusteluun!