Kaunis ja rapsakka kaalisalaatti, joka saa potkua riisiviinietikasta, tuoreesta inkivääristä ja mausteisista jalapeñoista, on varmasti uusi suosikkisi. Tummia seesaminsiemeniä saa ostaa paikoista, joissa myydään aasialaisia tai intialaisia ruokatarvikkeita.
4 annosta
Valmistus: 15 minuuttia
3 rkl maustamatonta riisiviinietikkaa
2 rkl maustamatonta kasviöljyä
1 tl paahdettua seesamiöljyä
1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
1 pieni valkosipulin kynsi murskattuna
5 dl keräkaalia karkeana raasteena
5 dl punakaalia karkeana raasteena
2,5 dl porkkanoita karkeana raasteena
1 rkl ohueksi viipaloituja jalapeñoja, joista on poistettu siemenet ja siemenkiinnikkeet (käsittele jalapeñoja käsineet kädessä)
2 tl valkoisia paahdettuja seesaminsiemeniä tai tummia seesaminsiemeniä, kahdessa osassa
Vatkaa etikka, kasviöljy, seesamiöljy, inkivääri ja valkosipuli isossa tarjoiluastiassa, kunnes ne ovat sekoittuneet toisiinsa. Lisää keräkaali ja punakaali, porkkanat, jalapeñot ja yksi teelusikallinen seesaminsiemeniä. Jos käytät valkoisia seesaminsiemeniä, kuumenna niitä noin 2 minuuttia matalalla teholla pienellä pannulla sekoittaen, kunnes ne ovat kullanruskeita. Sekoita salaatti. Ripota loput seesaminsiemenet päälle.
Osallistu keskusteluun!