Tee tavallisesta kirjolohi- tai lohifileestä jotain aivan erityistä marinoimalla kala nopeasti ja tarjoamalla sen lisänä pinaattia ja papuja sekä varhaisperunoita tai rapeaa leipää.
4 annosta
1 rkl öljyä, esimerkiksi rypsiöljyä
1 rkl soijakastiketta
2 tl juoksevaa hunajaa
2 tl täysjyväsinappia
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
4 nahatonta ja ruodotonta lohi- tai taimenfileetä, yhteensä 500 g
2 tlk (à 400 g) valutettuja ja huuhdottuja valkoisia papuja
1 hienonnettu iso valkosipulinkynsi
2 rkl extra virgine -oliiviöljyä, ripaus murskattuja chilihiutaleita
180 g pieniä huuhdottuja pinaatinlehtiä
12 minitomaattia
Valmistelut 5 minuuttia
Kypsennys 8 minuuttia
1. Valmista marinadi. Sekoita laakeassa vuoassa öljy, soijakastike, hunaja, sinappi ja 1 rkl sitruunamehua. Lisää lohifileet ja kasta ne molemmin puolin seokseen.
2. Mausta pavut. Mittaa oliiviöljy, jäljellä oleva sitruunan mehu ja kuoriraaste ja murennetut chilihiutaleet kattilaan. Sekoita joukkoon valkosipuli sekä pavut ja jätä ne maustumaan.
3. Kypsennä pinaatti ja kuumenna pavut. Kuumenna parilapannu tai paistinpannu kuumaksi. Nosta huuhdottu pinaatti valuttamatta kattilaan ja kuumenna sitä sekoittaen noin kaksi minuuttia tai kunnes lehdet pehmenevät.
4. Kypsennä lohiviipaleet. Kypsennä kalafileitä kuumalla parila- tai paistinpannulla molemmin puolin 2–3 minuuttia tai kunnes liha muuttuu kiinteäksi. Lisää kypsymisajan viimeiseksi 1–2 minuutiksi pannulle myös minitomaatit.
5. Murskaa pavut. Hienonna pavut osittain perunasurvimella tai haarukalla. Sekoita niihin pinaatti ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Jaa seos neljälle lautaselle ja nosta päälle kalafileet. Tarjoa annokset heti.
Valmistusvihjeitä
– Jos sinulla on aikaa, jätä kala maustumaan jääkaappiin yön ajaksi ja kypsennä vasta seuraavana päivänä.
– Lisää papujen sekaan pakastepinaattia, mikäli tuoretta ei ole saatavilla. Kuumenna se sitä ennen pakkauksen ohjeen mukaan.
Osallistu keskusteluun!