Monipuolisista terveysvaikutuksistaan tunnetusta granaattiomenasta loihdit helposti maukkaan lounas- tai jälkiruokasalaatin.
Kalkkuna-granaattiomenasalaatti
Neljä annosta
Kuutioi 200 g kypsää kalkkunaa ja 100 g keittokinkkua ja sekoita kuutiot keskenään. Vatkaa 2 rkl balsamietikkaa ja 1 tl sokeria sekä 4 rkl oliiviöljyä ison kulhon pohjalla kastikkeeksi.
Kuori, halkaise ja viipaloi ohuesti 1 punasipuli ja lisää viipaleet samaan kulhoon. Sekoita joukkoon 100 g vesikrassia tai rucolaa ja salaattikerän lehdet revittyinä. Kostuta ainekset kastikkeella.
Ripottele pinnalle 1 granaatti-omenan siemenet tai 200 g mustikoita tai halkaistuja ja siemenettömiä, tummia viinirypäleitä, 4 rkl hienonnettuja pekaanipähkinöitä tai saksanpähkinöitä ja 75 g murennettua sinihomejuustoa.
Jaa salaatti neljälle lautaselle. Lisää pinnalle kalkkuna-kinkkuseos. Tajoa lisänä leipää.
Valmistusvihje: Voit käyttää kaikkii ohjeisiin joko kypsää broileria tai kalkkunaa.
Mausteinen appelsiini-granaattiomenasalaatti
Neljä annosta
Leikkaa 6 siemenettomästä, makeasta appelsiinista pois viipaleet päältä sekä pohjasta. Ellet löydä siemenettömiä appelsiineja, poista siemenet myöhemmin viipaleista käsin nyppien.
Kuori appelsiinit terävällä veitsellä niin, että saat pintaa peittävän valkoisen kalvonkin pois. Viipaloi appelsiinit ja asettele kauniisti neljälle lautaselle. Ripottele päälle hiukan vastaraastettua muskottipähkinää.
Leikkaa 1 granaattiomena neljäksi lohkoksi. Poista lohkoista siemenet käsin appelsiinilautasten päällä niin, että yhden lohkon siemenet ja mehu valuvat aina yhden appelsiiniannoksen koristeeksi.
Valuta jokaiseen annokseen halutessasi vielä 1 rkl grenadiinia. Revi annosten pinnalle muutama tuoreen minutn lehti. Tarjoa heti.
Osallistu keskusteluun!