Syksy on kastanjoiden aikaa ja tämä täyteläinen ja hienostunut keitto on hyvä tapa hyödyntää niitä. Jos sinulla on aikaa, voit paahtaa ja soseuttaa kastanjat itse sen sijaan, että ostaisit valmista kastanjasosetta.
4 annosta
Esivalmistelut: 10 minuuttia
Keittoaika: 35 minuuttia
2 rkl öljyä
2 hienoksi silputtua sipulia
200 g viipaloituja herkkutatteja
2 1/4 dl kuivaa punaviiniä
250 g makeuttamatonta kastanjasosetta
1 1/2 dl liha- tai kanalientä
Suolaa ja mustapippuria myllystä
1 rkl maissitärkkelystä
2 1/2 dl kermaa
Rapeakuorista leipää tarjoiluun
1. Kuullota sipulit kuumassa öljyssä suuressa kattilassa. Lisää sienet ja paista keskilämmöllä 10 minuuttia eli kunnes ne ovat hieman ruskistuneet. Lisää viini ja keitä kunnes alkoholi on haihtunut.
2. Lisää kastanjasose ja sekoita hyvin. Lisää sitten lihaliemi, mausta suolalla ja pippurilla ja hauduta 20 minuuttia, älä anna kiehua.
3. Sekoita maissitärkkelys kermaan ja lisää keittoon. Kiehauta nopeasti. Tarjoile rapeakuorisen leivän kanssa.
Osallistu keskusteluun!