Kalawokki valmistuu helposti myös muurikassa kesäkeittiössä. Paistinpannua voi tietysti käyttää, mutta grillissä ja avotulella kypsennysastiaksi sopii muurinpohjapannu tai vaikka wokkipata.
Ainekset (6 annosta)
2 sipulia
1 punainen paprika
½ kiinankaali
3 omenaa
200 g parsakaalia
1 rkl öljyä
600 g kalaa (esim. lohta, kuhaa, haukea tai ahventa)
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
tuoretta basilikaa tai kirveliä
Valmistusohje
1. Suikaloi sipulit, paprika ja kiinankaali ja lohko omenat isohkoiksi paloiksi. Pilko parsakaalin varsi pieniksi kuutioiksi ja jaa kukinnot pieniksi nupuiksi. Leikkaa kala noin 2x2 cm kokoisiksi paloiksi.
2. Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa. Lisää sipulit, kiinankaalisuikaleet ja parsakaalin varret. Sekoita aineksia pari minuuttia, kunnes ne pehmenevät hiukan.
3. Lisää omenalohkot ja kalapalat, paprikasuikaleet ja parsakaalin kukinnot. Sekoita varovasti, jotta kala ei hajoa.
4. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä muutama minuutti, jotta kala kypsyy. Kasvikset saavat jäädä napakoiksi. Mausta ruoka yrteillä.
Lue lisää
Näitä syömällä saat poltettua vatsarasvaa
Superruoka antaa supervoimat
Lohi-parsakaalirisotto
Osallistu keskusteluun!