Tähän nopeatekoiseen, metsäiseen keittoon tarvitaan sekalaisia tuoreita sieniä, joita voi myös ostaa toreilta tai kaupoista. Ciabatta-leipää saa monista kaupoista, mutta muukin rapeakuorinen maalaisleipä käy. Persilja ja minttu tuovat keittoon raikkautta.
6 annosta
Esivalmistelut: 15 minuuttia
Keittoaika: 25 minuuttia
3 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
1 pieni sipuli pilkottuna
1 pieni fenkoli pilkottuna
1 murskattu valkosipulinkynsi
500 g sekalaisia tuoreita sieniä suurehkoina paloina
8 1/2 dl kasvislientä
8 ohutta viipaletta ciabatta-leipää
2 rkl pilkottua tuoretta persiljaa
2 rkl pilkottua tuoretta minttua
Suolaa ja mustapippuria
1. Kuumenna 2 ruokalusikallista öljyä suuressa kattilassa lieden keskilämmöllä. Lisää sipuli ja fenkoli ja paista 5 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet hieman. Lisää valkosipuli ja sienet ja paista 5 minuuttia. Lisää kasvisliemi ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Vähennä lämpöä ja anna kiehua hiljalleen ilman kantta 10 minuuttia.
2. Lämmitä grilli tai paistinpannu. Sivele leipäviipaleet molemmin puolin öljyllä ja paahda kullanruskeiksi, noin minuutti kummaltakin puolelta. Leikkaa leipä kuutioiksi ja laita keskikokoiseen kulhoon. Lisää persilja ja minttu ja sekoita.
3. Lisää keittoon suolaa ja pippuria makusi mukaan. Annostele keitto kulhoihin ja asettele krutongit sen päälle.
Osallistu keskusteluun!