Mureat porsaanpihvit ja mustikka-omenakastiketta | Valitut Palat

Mureat porsaanpihvit ja mustikka-omenakastiketta

Luo: 08/22/2013 - 08:59

Mustikka sisältää runsaasti kehoa suojaavia antioksidantteja ja tuo lisäksi väriä ja makeutta tähän herkulliseen ruokaan. Tarjoile lisukkeena paistettua kaalia ja purjoa sekä rapeita pikkuporkkanoita.

4 hengelle
Valmistelu 10 minuuttia
Kypsennys 18 minuuttia

2 omenaa (esim. Granny Smith), yhteensä noin 250 g
1 iso purjo
400 g kaalia
1 rkl sokeria
2 1/2 dl mustikoita
2 rkl kasviöljyä
4 vähärasvaista porsaanpihviä
 

ILMOITUS, SISÄLTÖ JATKUU ALLA
ILMOITUS PÄÄTTYY

1. Kuori ja raasta omenat karkeaksi raasteeksi. Leikkaa purjo ohuiksi viipaleiksi ja huuhtele ne lävikössä. Suikaloi kaali. Kuumenna paistinpannu ja laita omenaraaste pannulle. Lisää sokeri ja ruokalusikallinen vettä ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Vähennä lämpöä, peitä kannella ja anna hautua 1–2 minuuttia tai kunnes omenaraaste on pehmeää. Sekoita joukkoon mustikat, anna lämmetä ja siirrä tarjoilukulhoon.

2. Kuumenna iso paistinpannu korkealla lämmöllä. Lisää ruokalusikallinen öljyä ja porsaanpihvit. Ruskista pihvejä minuutin ajan molemmin puolin, vähennä lämpöä ja paista vielä 4 minuuttia per puoli. Siirrä pihvit lautaselle ja pidä lämpiminä.

3. Lisää ruokalusikallinen öljyä paistinpannulle, säädä lämpö korkeaksi ja paista purjoa 3 minuuttia tai kunnes se on pehmeää. Lisää kaalisuikaleet ja paista vielä 2 minuuttia, kunnes kaali on pehmennyt. Asettele pihvit ja kasvikset neljälle lämmitetylle lautaselle ja lisää jokaiseen annokseen iso lusikallinen mustikka-omenakastiketta ennen tarjoilua.

KOKIN VINKIT

Kuori omenat ja raasta ne sitten suoraan paistinpannuun pitämällä kiinni omenan kannasta.
Purjo ja kaali kutistuvat nopeasti kypsyessään, joten jos paistinpannu on pieni, lisää kaalisuikaleet vähän kerrallaan.

VAIHTOEHTOISET VALMISTUSAINEET

  • Luumuviipaleet maistuvat myös possun seurana. Leikkaa luumut kahtia, poista kivet, viipaloi ja keitä omenan kanssa minuutin ajan.

  • Karpalo-omenakastikkeen saat keittämällä karpaloita ja omenia 3 ruokalusikallisessa vettä, kunnes karpalot ovat pehmenneet. Lisää sitten 2 ruokalusikallista sokeria ja keitä vielä matalalla lämmöllä yksi minuutti.

  • Riista, lammas, kalkkuna ja fasaani maistuvat myös herkullisilta tämän hedelmäisen kastikkeen kanssa.

Yksi annos sisältää: 308 kcal, 30 g proteiinia, 18 g hiilihydraatteja joista 18 g sokereita, 13 g rasvaa josta 3 g tyydyttyneitä rasvahappoja, 6 g kuituja

Resepti on kirjasta Superruokaa helposti ja herkullisesti

Osallistu keskusteluun!