Naudanliha-kasvisvokki manteleiden kera on paitsi ravitsevaa ruokaa koko keholle myös hyvää ravintoa aivoille.
Valmisteluun 15 minuuttia
Kypsennykseen 15 minuuttia
Annoksia 4
300 g vähärasvaista naudanpaistia
2 valkosipulinkynttä murskattuna
4 tl tuoretta inkivääriä hienoksi raastettuna
2 rkl rypsiöljyä
400 g parsakaalia
1 punainen paprika ohuina suikaleina
1 punasipuli ohuina lohkoina
2 rkl ketjap manisia (makeaa soijakastiketta)
2 rkl limettimehua
1/2 dl paahdettuja mantelilastuja
1 Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi suikaleiksi. Yhdistä kulhossa lihasuikaleet, valkosipuli, inkivääri ja puolet öljystä. Sekoita hyvin.
2 Leikkaa parsakaalin kukinnot pieniksi lohkoiksi ja varsi ohuiksi siivuiksi.
3 Kuumenna vokkipannu tai iso paistinpannu kovalla lämmöllä. Paista kolmasosaa lihasta 2 minuuttia, kunnes se on hyvin ruskistunutta. Siirrä lautaselle ja pidä lämpiämänä. Vokkaa loput lihasuikaleet kahdessa erässä. Kuumenna vokkipannu uudestaan ennen jokaista erää.
4 Kuumenna loput öljystä vokkipannussa. Lisää kaikki kasvikset ja paista 4–5 minuuttia, kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet. Laita lihasuikaleet takaisin pannuun, lisää ketjap manis ja limettimehu ja sekoita, kunnes ainekset ovat hyvin yhdessä ja kokonaan kuumentuneet.
5 Ripottele pinnalle manteleita ja tarjoile heti höyrytetyn tumman riisin kera.
Vinkki:
Voit käyttää paahdettuja suolaamattomia maapähkinöitä mantelien asemesta.
Osallistu keskusteluun!