Tavalliset hampurilaiset maistuvat tietysti ihanilta, mutta vaihtelu virkistää.
Herätä leipääntyneet makunystyräsi näillä suussa sulavilla resepteillä, joilla loihdit hampurilaisia lampaanlihasta, tonnikalasta, porsaanlihasta, kanasta, kalkkunasta ja kasviksista. Onnistut myös valmistamaan tulisemman version perushampurilaisesta. Lisäksi heitimme soppaan tuoreen ketsupin reseptin! Miksi ostaisit kaupan ketsuppia, vaikka kotitekoinen maistuu paljon paremmalta?
Lampaanlihaburgereita hedelmärelissin kera
Hedelmäinen relissi piristää vähärasvaisia, mehukkaita hampurilaisia. Tarjoile vihreän salaatin tai salaattisekoituksen kanssa.
Resepti
Possu-omenahampurilaisia chilikastikkeella
Vähärasvaisesta porsaan jauhelihasta, omenasta ja kevätsipulista koottu hampurilainen on yhtä maistuva vaihtoehto kuin lihaisa serkkunsa. Loraus chilikastiketta antaa sille juuri sopivasti potkua. Tarjoile jääkylmän oluen kaverina.
Resepti
Välimerellisiä hampurilaisia tulisen tomaattisalsan kera
Aurinkokuivatut tomaatit antavat hampurilaiselle mehukkuutta, joten voit käyttää vähärasvaista naudan jauhelihaa, eikä rasvaa tule ikävä. Valkosipuli ja yrtit luovat välimerellisen makuelämyksen, ja tuore chili sekä tomaattisalsa lisäävät tulisuutta.
Resepti
Falafelpitaleipiä
Falafel on suosittua katuruokaa Keski-idässä. Värikkään ja rouskuvan salaatin kera tarjoiltu falafelpitaleipä on paitsi herkullista, myös hauskaa syötävää.
Resepti
Kasvis-tonnikalaburgerit
Nämä makoisat ja ravinnerikkaat hampurilaiset eivät katoa ainoastaan terveysintoilijoiden suihin. Tarjoile sitruunajääteen ja bataattichipsien kanssa.
Resepti
Kalkkunahampurilaisia tuoreen ananassalsan kanssa
Kalkkunaburgerit ja karibialaistyyppinen salsa hivelevät makunystyröitä. Salainen ainesosa omena antaa ruokaan mehevyyttä ja makua.
Resepti
Yrttiset kana-omenaburgerit
Tämä resepti keventää hampurilaista ja antaa uutta makua. Omenaraaste, tuore salvia ja timjami mehevöittävät kokonaisuutta. Tarjoile makean hunajasinappikastikkeen kanssa.
Resepti
Kotitekoinen ketsuppi
Jätä valmisketsuppi kauppaan – itse tehty maistuu paljon paremmalta ja siihen voi hyvin käyttää loppukesän viimeiset tomaatit.
Resepti
Osallistu keskusteluun!