Kokoa tämä salaatti juuri ennen tarjoilua: kiivihedelmän entsyymit alkavat hajottaa lihan proteiineja mikäli annoksen antaa seistä. Nauti siis tämä mausteinen ja virkistävä salaatti kun kana on vielä lämmintä.
4 annosta
Valmistelu: 10 minuuttia
Kypsennys: 20 minuuttia
4 ohueksi viipaloitua kevätsipulia
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 1/4 tl kuivattua timjamia
1 tl mustapippuria
3/4 tl jauhettua maustepippuria
3/4 tl suolaa
4 rkl punaviinietikkaa
2 rkl Dijon-sinappia
2 tl fariinisokeria
450 g kanan rintafileetä
1 rkl oliiviöljyä
5 dl ananasta paloina
4 kiivihedelmää kuorittuna ja lohkottuna
1 iso punainen paprika suikaleina
2 1/2 dl pikkujamssipapua suikaleina
1. Sekoita isossa kulhossa puolet kevätsipuleista, valkosipuli, timjami, mustapippuri, maustepippuri ja 1/2 tl suolaa. Lisää 2 rkl viinietikkaa, 1 rkl sinappia sekä fariinisokeri ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon kanafileet ja pyörittele mausteseoksessa. Peitä astia ja jätä tekeytymään.
2. Vatkaa toisessa kulhossa loput 2 rkl viinietikkaa, 1 rkl sinappia, 1/4 tl suolaa ja oliiviöljy. Lisää sekaan loput kevätsipulit, ananaspalat, kiivit, paprika ja pikkujamssipapu. Sekoita.
3. Lämmitä grilli tai uunin grillivastus. Grillaa kanafileitä 4 minuuttia kummaltakin puolelta kunnes ne ovat kypsiä. Jäähdytä kädenlämpöiseksi ja leikkaa viistosti siivuiksi. Lisää kulhoon, sekoita ja tarjoile.
Osallistu keskusteluun!