Uunitomaatteja valkosipulin ja yrttien kera | Valitut Palat

Uunitomaatteja valkosipulin ja yrttien kera

Luo: 04/27/2016 - 08:43

Nämä rubiininpunaiset kaunokaiset maistuvat kesältä. Pitkästä valmistusajasta huolimatta uunitomaatit ovat helppotekoisia. Maistele niitä juustovesikrassikeksien kanssa tai käytä pastakastikkeissa tai salaateissa.

ILMOITUS, SISÄLTÖ JATKUU ALLA
ILMOITUS PÄÄTTYY

4 HENGELLE
Valmisteluaika: 10 minuuttia
Kypsennys: 3 tuntia

1,3 kg pituussuunnassa puolitettuja luumutomaatteja
2 rkl oliiviöljyä
5 hienonnettua valkosipulinkynttä
1,25 dl hienonnettua tuoretta basilikaa
2 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia
1 tl sokeria
¾ tl suolaa

1. Esilämmitä uuni 120 asteeseen. Vuoraa uunivuoka foliolla.

2. Kääntele tomaatteja isossa kulhossa öljyn, valkosipulin, basilikan, rosmariinin, sokerin ja suolan seassa. Asettele tomaattiviipaleet leikattu puoli ylöspäin vuokaan ja kypsennä 3 tuntia tai kunnes ne ovat luhistuneet ja kuori rapeutunut.

3. Tarjoile huoneenlämpöisinä tai kylminä.

Osallistu keskusteluun!