Papu-tonnikalakakkuja ja rucolasalaattia | Valitut Palat

Papu-tonnikalakakkuja ja rucolasalaattia

Luo: 04/27/2016 - 08:45

Nämä ihanat kakut on tehty tölkkitonnikalasta ja tarhapavuista, ja niissä on rapea korppujauhokuori. Sitruunalla maustettu rucolasalaatti antaa pippurista potkua.

4 HENGELLE
Valmistelu: 45 minuuttia
Kypsennys: 25 minuuttia

ILMOITUS, SISÄLTÖ JATKUU ALLA
ILMOITUS PÄÄTTYY

2 tl oliiviöljyä
1 silputtu keskikokoinen sipuli
2 pilkottua selleritankoa
1 tölkki (4,25 dl) tarhapapuja
1 tölkki (1,8 dl) tonnikalaa vedessä
2 suurta valkuaista hieman vatkattuna
3,75 dl täysjyväkorppujauhoja
2 rkl silputtua tuoretta tilliä tai 1 ½ tl kuivattua tilliä
1 rkl sitruunamehua suolaa ja pippuria maun mukaan

Salaatinkastike
3 rkl sitruunamehua
1 murskattu valkosipulinkynsi
suolaa ja pippuria maun mukaan
3 rkl oliiviöljyä
1,5 l pestyä, kuivattua ja silputtua rucolaa
2,5 dl puolitettuja kirsikkatomaatteja
1 rkl vähärasvaista majoneesia
2 tl huuhdottuja ja silputtuja kapriksia

1. Esilämmitä uuni 220 asteeseen. Laita uunipellille leivinpaperi.

2. Kuumenna 1 tl öljyä suurella paistinpannulla keskilämmöllä. Lisää sipuli ja selleri. Kypsennä sekoitellen 3–5 minuuttia, kunnes ne pehmenevät.

3. Murskaa pavut suuressa kulhossa. Lisää tonnikala, 1 valkuainen, 1,25 dl korppujauhoja, tilli, sitruunamehu, suola, pippuri ja sipulisekoitus. Sekoita.

4. Laita jäljellä olevat korppujauhot laakeaan astiaan sekä valkuainen toiseen laakeaan astiaan. Tee papuseoksesta 8 kakkua käyttämällä reilu 0,5 dl seosta per kakku. Ne saavat olla noin 1,5 cm paksuja. Sivele jokaiselle kakulle valkuaista ja sirottele päälle korppujauhoja.

5. Kuumenna 1 tl öljyä suurella paistinpannulla miedolla lämmöllä. Lisää tonnikalakakut ja ruskista noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat sisältäkin kuumia.

6. Valmista salaatinkastike: Vatkaa sitruunamehu, valkosipuli, suola ja pippuri pienessä kulhossa. Vispaa varovasti öljy sekaan. Sekoita rucola ja kirsikkatomaatit 3 ruokalusikalliseen kastiketta suuressa kulhossa. Vispaa majoneesi lopun salaatinkastikkeen joukkoon ja sekoita mukaan kaprikset.

7. Jaa salaatti neljälle lautaselle. Asettele jokaiselle salaattiannokselle 2 kakkua ja valele päälle loput salaatinkastikkeesta.

Osallistu keskusteluun!