Lohen lisääminen tähän sitruunaiseen ja majoneesittomaan perunasalaattiin tekee siitä loistavan pääruoan, kuten myös helpon pikniklounaan. Tarjoile rapean maalaispatongin kera.
4 annosta
Valmistelu: 10 minuuttia
Valmistaminen: 15 minuuttia + jäähdytys
500 g kiinteämaltoista perunaa pestynä ja lohkottuna
1 tl raastettua sitruunan kuorta
3 rkl tuoretta sitruunamehua
1 keskikokoinen salottisipuli hienonnettuna
1/2 tl suolaa Vastarouhittua mustapippuria maun mukaan
0,75 dl rypsiöljyä
4,5 dl pyöreä- tai litteäpalkoisia sokeriherneitä
175 g purkkilohta valutettuna ja irroteltuna
2 ruokalusikallista ruohosipulia pilkottuna
1. Keitä perunoita noin 10–15 minuutin ajan isossa paistokasarissa, kunnes ne ovat kypsiä.
2. Vatkaa kulhossa sitruunan kuori, sitruuna mehu, salottisipuli, suola ja pippuri. Lisää öljy vähitellen vatkaten. Valuta perunat ja laita ne kastikkeen joukkoon. Jäähdytä.
3. Höyrytä herneitä 2–4 minuuttia. Huuhtele kylmällä vedellä. Lisää ne perunoiden sekaan lohen ja ruohosipulin kera ja sekoita.
Osallistu keskusteluun!