Mikäpä olisikaan sen mukavampaa kuin olla ulkona mäessä tai ladulla, ja sen jälkeen nauttia mehevästä laskiaispullasta!
Sydänpullat (20 kpl tai 10 kpl hyvin isoja pullia):
1 annos (5 dl nestettä) itse tehtyä Myllyn Paras Pullataikinaa:
5 dl maitoa
50 g hiivaa (tuore)
1-2 tl suolaa
1-2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
(1-2 munaa)
n. 15 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja (n. 1 kg)
n. 100-200 g voita tai margariinia
Voiteluun:
1 muna
1 dl raesokeria ja mantelirouhetta
Väliin:
2 dl vaahtoutuvaa kermaa (1 tlk)
1/2 dl sokeria
1 tk vaniljasokeria
2 dl maitorahkaa (1 tlk)
n. 2 dl mansikkahilloa
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.
Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli kohonnut taikina isoksi, melko paksuksi (3 cm) levyksi kooltaan n. 60 x 40 cm.
Ota taikinalevystä melko isolla, halkaisijaltaan n. 10-12 cm sydänmuotilla sydämiä. Jos et omista muottia, tee sydämet veitsellä leikaten ja muotoillen. Voit myös leikata levyt neliöiksi tai kolmioiksi, mikäli sydämen muotoilu tuntuu liian vaikealta ilman muottia.
Kaaviloi reunoiksi jääneet pullataikinapalaset uudelleen ja tee vielä niistäkin sydämiä. Anna pullasydämien kohota kaksinkertaisiksi paksuudeltaan leivinliinalla peitettyinä lämpimässä paikassa (n.1 tunti). Hyvä paikka on 40-asteisen uunin keskitasolla tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä.
Voitele hyvin kohonneet pullat munalla, ripottele päälle raesokeria (ja mantelirouhetta). Paista 210-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin keltaisiksi. Paras pulla on juuri ja juuri kypsää eli älä paista pullia kuiviksi!
Halkaise hieman jäähtyneet pullat keskeltä kahtia ja laita väliin mansikkahilloa ja kermarahkaa (vatkaa sitä varten kerma vaahdoksi, lisää rahka ja sokerit).
Mikäli haluat isoja, reilunkokoisia laskiaispullia, älä halkaise pullia, vaan laita kaksi pullasydäntä päällekkäin ja väliin hilloa + kermarahkaa.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
KAUPALLINEN YHTEISTYÖ
Osallistu keskusteluun!