Kuinka herkullista ja yksinkertaista lampaanliha voi ollakaan? Ohuet lammassuikaleet paistetaan rasvassa ja paritetaan ihanien makujen kanssa: inkivääriä, valkosipulia, minttua ja tulista kastiketta. Koko komeus ahdetaan maukkaan pita-taskun väliin. Käsin ahmittavan hyvää!
4 ANNOSTA
Valmisteluaika: 10 minuuttia
Paistoaika: 15 minuuttia
4 kokojyvä-pitaleipää
2 rkl extra virgin oliiviöljyä
400 g luutonta lampaanpaistia tai -kaulaa, rasva poistettuna ja ohueksi leikattuna
1 suuri valkosipulin kynsi murskattuna
1 rkl tuoretta, hienonnettua inkivääriä
2 rkl harissaa tai muuta tulista chilikastiketta
4 rkl revittyä, tuoretta minttua tai korianteria maun mukaan
4 rkl maustamatonta jugurttia
Kurkkusalaatti
1 dl raikkaita, revittyjä salaatinlehtiä
Puolikas punasipuli ohueksi viipaloituna
1 (n. 8cm) pala kuutioitua kurkkua
Puolikkaan sitruunan mehu
Suolaa ja pippuria
1. Valmista salaatti ja pitaleivät: yhdistä kulhossa salaatinlehdet, punasipuli ja kurkku. Pirskottele päälle sitruunamehua, mausta suolalla ja pippurilla ja sekoittele. Halkaise pitaleivät taskuiksi terävää veistä apuna käyttäen. Jätä salaatti ja pitaleivät sivuun hetkeksi.
2. Esilämmitä paistinpannu ja wokkipannu. Wokkipannun voit lämmittää erittäin kuumaksi. Varmista, että pannussa on hyvin öljyä kaikkialla. Lisää pannulle lampaanliha, inkivääriä, valkosipuli ja paista 4-5 minuuttia tai kunnes liha on ruskistunut kevyesti. Lisää harissa tai muu chili ja paista vielä 2 minuuttia jatkuvasti sekoitellen. Vähennä lämpöä pienemmälle jotta lammas pysyy lämpimänä.
3. Lämmitä pitaleivät toisella pannulla noin minuutin ajan per puoli. Sillä välin voit vielä nostaa lampaan lämpöä, lisätä mintun tai korianterin ja sekoittaa.
4. Jaa lammas ja salaatti lämmitettyihin pitataskuihin. Viimeistele annokset ruokalusikallisella jugurttia ja tarjoile heti.
Osallistu keskusteluun!