Klassisesta fusillisalaatista poiketen tämän ruokaisan version pestokastike valmistetaan pinjansiementen ja basilikan sijaan saksanpähkinöistä ja mausteisista vesikrassin lehdistä. Lisänä herkullista kevytkinkkua ja voipapuja sitruunaisessa jogurttikastikkeessa.
4 annosta
Valmistelu: 15 minuuttia
Kypsennys: 15 minuuttia + seisominen
280 g fusillimakaronia
6 dl tuoreita tai pakastettuja voipapuja kuorittuina
3 1/2 dl halkaistuja kirsikkatomaatteja
1 1/2 dl vähärasvaista kinkkua kuutioina
1/2 dl hienonnettua tuoretta ruohosipulia
1 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
50 g karkeasti silputtuja vesikrassin lehtiä
Pesto
50 g vesikrassin lehtiä
3/4 dl saksanpähkinöitä
1 valkosipulinkynsi kuorittuna
1/2 dl ekstra neitsytoliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
1/2 dl vähärasvaista maustamatonta jogurttia
suolaa ja mustapippuria
1. Keitä pastaa kevyesti suolatussa vedessä isossa kattilassa noin 9 minuuttia. Lisää pavut ja kiehauta. Vähennä lämpöä ja anna hautua 2-3 minuuttia kunnes pasta on pehmeää ja pavut kypsiä mutta rakenteeltaan vielä kiinteitä.
2. Odotellessa sekoita tomaatit, kinkkukuutiot, ruohosipuli ja öljy suuressa tarjoilukulhossa ja jätä hautumaan. Valmista seuraavaksi pesto: laita vesikrassit, saksanpähkinät ja valkosipuli monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja hienonna. Lisää puolet öljystä ja jatka hienontamista. Lisää sitten loput öljystä, sitruunankuori ja -mehu sekä jogurtti ja sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Valuta pasta ja pavut ja lisää ne heti tomaattikulhoon. Sekoita hyvin ja anna hautua kannen alla 5 minuuttia. Sekoita pesto ja silputut vesikrassit salaattiin ja tarjoile heti.
Osallistu keskusteluun!