Raikkaassa ja virkistävässä salaatissa on monia meksikolaisia makuja – chiliä, kuminaa, persiljaa ja jalapeñoja. Maistuisiko tequila?
4 annosta
Valmistelu: 15 minuuttia
Valmistus: 6 minuuttia
12 keskikokoista katkarapua
(yht. 375 g) kuorittuna ja suolet poistettuna
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
Oliiviöljypohjaista paistospraytä
1,5 dl keitettyjä maissinjyviä (tuoreita, purkista valutettuja tai pakasteesta sulatettuja)
1 kuorittu ja viipaloitu avokado, josta kivi poistettu
12 miniluumutomaattia puoliksi leikattuna
0,5 dl hienoksi silputtua punasipulia
2 rkl säilöttyjä jalapeñoja pilkottuna
2 rkl jalapeñosäilykkeen lientä
3/4 tl jauhettua kuminaa
1 rkl oliiviöljyä
16 tortillalastua
2 rkl pilkottua korianteria
4 rkl vähärasvaista hapankermaa
1. Lämmitä grilli tai grilliuuni kuumaksi. Mausta katkaravut suolalla ja pippurilla. Suihkuta pinnalle paistospraytä
2. Grillaa tai paahda katkarapuja 2–3 minuuttia kummaltakin puolelta 10 cm päässä lämpölähteestä, kunnes ne kiertyvät ja muuttuvat kirkkaan pinkeiksi. Anna jäähtyä hetken.
3. Yhdistä samalla suuressa kulhossa maissi, avokado, tomaatit, sipuli, jalapeñosäilyke ja -liemi, kumina ja öljy. Anna seisoa 5 minuuttia. Sekoita mukaan katkaravut, tortillalastut ja korianteri. Jos otat ruoan mukaan piknikille, niin lisää viimeiset kolme ainetta vasta juuri ennen tarjoilua.
4. Jaa salaatti neljälle tarjoilulautaselle. Laita jokaisen annoksen päälle hapankermaa.
Osallistu keskusteluun!