Tuhti vähärasvainen naudanliha, chilipaprikat, korianteri ja limetti hivelevät makunystyröitä. Maissilastut antavat ihastuttavaa rapeutta.
4 HENGELLE
Valmistelu: 35 minuuttia + marinointi
500 g kypsää vähärasvaista naudanlihaa
2 punaista chilipaprikaa
125 g hienonnettua tuoretta korianteria
4 rkl oliiviöljyä
3 rkl punaviinietikkaa
2 rkl limetin mehua
¼ tl paprikajauhetta
suolaa ja vasta jauhettua mustapippuria
1 punainen makea paprika
1 oranssi makea paprika
8 valutettua ja huuhdeltua minimaissia
2 suurta tomaattia
2 ohuesti viipaloitua kevätsipulia
50 g maissilastuja
1. Leikkaa naudanliha ohuiksi suikaleiksi ja laita kulhoon. Hienonna chilipaprikat, poista siemenet. Lisää kulhoon. Lisää korianteri, mutta jätä 1 rkl koristeluun.
2. Valmista salaatinkastike: Vatkaa öljy, 2 rkl etikkaa, limetin mehu ja paprikajauhe kulhossa. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Sekoita naudanlihaan. Viilennä kannen alla 1 tunti.
3. Kuutioi paprikat. Puolita minimaissit. Puolita tomaatit, poista sisus sekä siemenet ja kuutioi. Lisää naudanlihaseokseen kevätsipulin ja lopun etikan kanssa.
4. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan juuri ennen tarjoilua. Jaa tarjoiluastioille. Lisää maissilastut ja ripottele päälle jäljellä oleva korianteri.
Osallistu keskusteluun!