Tuoretta ruokaa on tarjolla ympäri vuoden. Mutta suuri osa siitä saapuu ulkomailta ja kasvatus- ja kuljetusmetodeista ei välttämättä ole tietoa saatavilla.
Onkin siis helpottava ilo, että lämpimät kuukaudet ovat lähenemässä. Lähitilat alkavat jälleen tuottaa terveellistä, paikallisesti tuotettua ruokatavaraa. Nämä ihanat reseptit sisältävät monia kevään ja kesän ensimmäisistä herkuista.
Tankoparsa-purjokeitto
Parsan kasvukausi on hedelmällisimmillään vain muutaman keväisen viikon ajan. Yhtä nopeasti kuin se alkaa, se on ohi koko loppuvuodeksi. Parsa on siis yksi halutuimmista kevätvihanneksista. Tässä reseptissä sitruunankuori ja rakuuna lisäävät herkullista aromia täyteläiseen mutta terveelliseen keittoon.
Resepti
Kreikkalainen pinaatti-kananmuna-sitruunakeitto
Kananmuna tuo sametinomaista pehmeyttä tähän klassiseen kreikkalaiseen kevätajan keittoon. Baby-pinaatista keitto saa monia terveellisiä ravintoaineita. Sitruunan kuori ja mehu puolestaan antavat sekä keitolle että sitä maisteleville makunystyröille pientä lisäpotkua.
Resepti
Kinkku-härkäpapukeitto
Härkäpavut ovat suosittu ruoka-aine Välimeren maissa. Ne ovat parhaimmillaan nuorina ja mureina, joten ne kerätään usein alkukeväästä. Korkean proteiini-, kuitu ja b-vitamiinipitoisuutensa vuoksi härkäpavuista valmistuu sekä tuhti että terveellinen keitto. Tähän keittoon on kätevää käyttää esimerkiksi pääsiäiseltä ylijääneet kinkkupalat.
Resepti
Pasta Primavera
Primavera tarkoittaa italiaksi kevättä. Tähän aina yhtä ihastuttavaan klassikkopastaan voi lisätä myös muita keväisiä makuja kuten rucolaa, purjoa tai sokeriherneitä.
Resepti
Lohisalaatti herneiden ja tillin kera
Mikään maku ei muistuta kesästä yhtä paljon kuin tuoreiden, torilta ostettujen herneiden maku. Tämä kevyellä kastikkeella verhottu salaatti näyttää lautasellakin kesäiseltä vaaleanpunaisessa, vihreässä ja keltaisessa sävykirjossaan. Tilli, kuten sitruunakin, on perinteinen seuralainen lohelle.
Resepti
Bulguria ja kevätvihanneksia
Bulgurvehnän pähkinäinen maku täydentää alkusesongin vihannesten raikkautta ja rapeutta. Tämä ruokalaji on hieno lisuke mutta pärjää myös omillaan. Nauti kulhollinen lounaaksi tai miksei jopa aamiaiseksi!
Resepti
Vanilijaraparperia ja mansikoita
Raparperin kirpeän raikas maku on täydellinen vastapari mansikoiden makeudelle. Vanilja tekee tästä kesäisestä jälkiruuasta erityisen tuoksuvan ja herkullisen.
Resepti
Osallistu keskusteluun!