Nämä rubiininpunaiset kaunokaiset maistuvat kesältä. Pitkästä valmistusajasta huolimatta uunitomaatit ovat helppotekoisia. Maistele niitä juustovesikrassikeksien kanssa tai käytä pastakastikkeissa tai salaateissa.
4 HENGELLE
Valmisteluaika: 10 minuuttia
Kypsennys: 3 tuntia
1,3 kg pituussuunnassa puolitettuja luumutomaatteja
2 rkl oliiviöljyä
5 hienonnettua valkosipulinkynttä
1,25 dl hienonnettua tuoretta basilikaa
2 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia
1 tl sokeria
¾ tl suolaa
1. Esilämmitä uuni 120 asteeseen. Vuoraa uunivuoka foliolla.
2. Kääntele tomaatteja isossa kulhossa öljyn, valkosipulin, basilikan, rosmariinin, sokerin ja suolan seassa. Asettele tomaattiviipaleet leikattu puoli ylöspäin vuokaan ja kypsennä 3 tuntia tai kunnes ne ovat luhistuneet ja kuori rapeutunut.
3. Tarjoile huoneenlämpöisinä tai kylminä.
Osallistu keskusteluun!