Aurinkokuivatut tomaatit antavat hampurilaiselle mehukkuutta, joten voit käyttää vähärasvaista naudan jauhelihaa, eikä rasvaa tule ikävä. Valkosipuli ja yrtit luovat välimerellisen makuelämyksen, ja tuore chili sekä tomaattisalsa lisäävät tulisuutta.
4 HENGELLE
Valmistelu: 15 minuuttia
Kypsennys: 10 minuuttia
500 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
25 g täysjyväkorppujauhoja
2 murskattua valkosipulinkynttä
40 g valutettuja ja paloiteltuja aurinkokuivattuja tomaatteja
2 rkl silputtua tuoretta korianteria
4 seesamihampurilaissämpylää
50 g rucolaa
Tulinen tomaattisalsa
250 g tomaattia pieneksi kuutioituna
1 suikaloitu punainen paprika
½ suikaloitu mieto vihreä chilipaprika
1 kuutioitu punainen chilipaprika
2 tl balsamietikkaa
1 rkl silputtua tuoretta ruohosipulia
1 rkl silputtua tuoretta korianteria
1. Esilämmitä grilli tai uunin grillivastus keskilämmölle (voit myös paistaa pihvit valurautaisella parilavuoalla lieden päällä). Laita jauheliha, korppujauhot, valkosipuli, aurinkokuivatut tomaatit ja korianteri suureen kulhoon ja sekoita ainekset kädellä.
2. Muotoile seoksesta 4 noin kymmenen sentin pituista tai hieman sämpyläpuolikkaita suurempaa pihviä.
3. Sipaise paistopinnalle hieman öljyä ja kypsennä pihvejä 3–4 minuuttia molemmin puolin, kunnes ne ovat ruskistuneet ja läpikypsiä.
4. Valmista salsa sekoittamalla ensin kaikki ainekset kulhossa. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Voit silputa kaikki salsan ainekset myös monitoimikoneessa ajan säästämiseksi. Oikean koostumuksen saat, kun silppuat sykäyksin.
5. Puolita sämpylät ja paahda niitä hetki. Asettele muutama rucolan lehti alimmaiseksi, päälle pihvi, lusikallinen salsaa ja toinen sämpyläpuolikas. Tarjoile välittömästi.
Osallistu keskusteluun!