Grillattuna lammas loistaa parhaimmillaan. Lisää maukkautta käyttämällä korianteria, limeä, minttua ja kuminaa. Tämä alkuruoka kruunaa lämpimän päivän!
4 ANNOSTA
Valmisteluaika: 30 minuuttia
Paistoaika: 12 minuuttia
1 dl puristettua limen mehua
1 rkl hienonnettua, tuoretta korianteria
1 rkl hienonnettua, tuoretta minttua
2 tl jauhettua kuminaa
1 tl hienonnettua jalapenoa (suojaa kätesi poistaessasi siemenet ja sisukset)
½ tl merisuolaa
1/8 tl rouhittua mustapippuria
450 g luutonta lampaan ulkofilettä leikattuna 20 (noin 5x2,5cm) palaan
8 palaa kesäkurpitsaa (2,5cm)
8 lohkoa punasipulia (reilun sentin paksuisia)
16 kirsikkatomaattia
1. Sekoita limen mehu, korianteri, minttu, kumina, jalapenot, suola ja pippuri keskikokoisessa kulhossa. Kaada puolet seoksesta toiseen kulhoon.
2. Laita lihat toiseen kulhoon ja kesäkurpitsa, sipulit ja tomaatit toiseen. Kääntele aineksia mausteliemessä ja anna maustua huoneenlämmössä noin 10 minuutin ajan.
3. Lämmitä grilli keskilämmölle. Laita lihapalat ja vihannekset neljään metallitikkuun tasaisin välein. Sivele jäljelle jääneellä marinadilla.
4. Grillaa kebabeja tasaisesti pyöritellen noin 12 minuuttia tai kunnes liha saavuttaa halutun kypsyysasteen. Asettele lautaselle ja tarjoile.
Osallistu keskusteluun!