Suklaahippukaurakeksit | Valitut Palat

Suklaahippukaurakeksit

Luo: 04/27/2016 - 08:38

Rapeat suklaakeksit sopivat täydellisesti piknikille. Ota mukaan lisäksi persikkajääteetä.

ILMOITUS, SISÄLTÖ JATKUU ALLA
ILMOITUS PÄÄTTYY

YHTEENSÄ 36 kpl
Valmistelu: 15 minuuttia
Paistoaika: 20 minuuttia

3,8 dl vehnäjauhoja
½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
2,9 dl kaurahiutaleita
4 rkl voita
1,8 dl vaaleanruskeaa sokeria
1,5 dl kidesokeria
1 suuri kananmuna
1 tl vaniljasokeria
75 g vähärasvaista kermaviiliä
175 g tummaa suklaarouhetta

1. Vuoraa 2 uunipeltiä leivinpaperilla. Esilämmitä uuni 190 asteeseen. Siivilöi vehnäjauhot, ruokasooda ja suola kulhoon. Lisää kaurahiutaleet.

2. Laita voi ja sokerit isoon kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää muna ja vaniljajauhe ja vatkaa noin 3 minuuttia, kunnes taikina on vaaleankeltaista ja tasaista. Lisää kermaviili ja yhdistä puulusikalla. Lisää jauhoseos kerralla ja sekoita, kunnes taikina tasoittuu. Älä sekoita liikaa. Lisää sekoittaen vielä suklaarouhe.

3. Nostele pellille teelusikallisia taikinaa 5 cm:n päähän toisistaan. Paista noin 10 minuuttia, kunnes keksit ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä pellillä hetkinen ja siirrä sitten jäähtymään kokonaan.

Osallistu keskusteluun!