Herkullisen koukuttavat, tavallisesta poikkeavat munanpuolikkaat saavat maukkautensa oliiviöljystä majoneesin sijaan.
4 annosta
Valmistelu: 20 minuuttia
Valmistus: 15 minuuttia
4 isoa munaa
4 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä, kahdessa osassa
2 rkl kivettömiä hienonnettuja kalamataoliiveja, kahdessa osassa
1 rkl silputtua silolehtipersiljaa
1/2 tl Dijon-tyyppistä sinappia
Paprikajauhetta (valinnainen)
1. Laita munat pieneen kasariin yhteen kerrokseen ja peitä vedellä. Lämmitä keskiteholla, kunnes vesi on kiehumaisillaan. Ota kattila välittömästi pois levyltä, peitä kannella ja anna seisoa 13 minuuttia. Valuta vesi ja täytä kattila kylmällä vedellä. Riko munan kuori kattilan reunaa vasten ja irrota kuoret hellävaraisesti veden alla.
2. Puolita munat ja aseta valkuaiset leikkauspinta ylöspäin lautaselle.
3. Sekoita keltuaiset ja 2 rkl öljyä yhteen pienessä kulhossa. Lisää vatkaten sekaan loput 2 rkl öljystä vähitellen, kunnes seos on tasainen ja kuohkea. Lisää teelusikallinen oliiveja, persilja ja sinappi ja sekoita yhteen.
4. Laita munanvalkuaisiin teelusikalla tasamäärä täytettä. Koristele puolikkaat hyppysellä jäljellä olevia oliiveja. Ripota päälle hieman paprikajauhetta (jos haluat).
Osallistu keskusteluun!