Ruoka ja viini
Grillaus sopii myös kevyeen herkutteluun ja grillissä valmistuu tarvittaessa monipuolinen ateria. Tofu-kasvisvartaat ovat oiva esimerkki kevyestä, mutta hyvin maukkaasta grilliruoasta.
Kalawokki valmistuu helposti myös muurikassa kesäkeittiössä. Paistinpannua voi tietysti käyttää, mutta grillissä ja avotulella kypsennysastiaksi sopii muurinpohjapannu tai vaikka wokkipata.
Uusi tutkimus osoittaa, että näitä ravintoaineiden supersankareita yhdistelemällä saa jopa suuremman terveyshyödyn.
Kalapalat ja -fileet kuuluvat niihin grilliruokiin, jotka hajoavat helposti kypsennettäessä. Valmis ruoka on kuitenkin valtavan herkullista!
Alkoholittomat drinkit – mocktailit – sopivat hyvin hienostuneiksi juomiksi erilaisiin kesäjuhliin. Tarvitaan vain muutamia raaka-aineita, ja saat aikaiseksi raikkaan juoman.
Naudanliha-kasvisvokki manteleiden kera on paitsi ravitsevaa ruokaa koko keholle myös hyvää ravintoa aivoille.
Herneet ja kinkku sopivat makujensa puolesta hyvin yhteen. Tämä keitto maustetaan lisäksi ripauksella muskottipähkinää ja tuorejuustoa, mikä antaa sille pehmeyttä. Tarjoa keiton kanssa ruis- tai hiivaleipää.
Joulun ihanimmat kahvileivät syntyvät kahden joulunaikaan ehdottomasti kuuluvan aineksen yhdistelmänä: mantelin ja luumujen! Kokeile ja nauti!
Todellinen kinkun ystävä ei voi ajatellakaan joulukinkkua ilman sinappia. Mieluiten joulupöydässä tulisi olla monenlaista sinappia miedosta voimakkaaseen. Sinappien sekoittaminen on hauskaa puuhaa. Kokeile itse!